Even Voorstellen:

aangepast road to CAS.JPG

Mijn naam is Sabine van Rooij en ik doe al ruim 10 jaar intensief aan yoga. De naam die ik bij mijn Sivananda yoga-opleiding kreeg is ‘Jaya’, wat 'overwinnaar' betekent. Die naam past goed bij mijn beoefening van yoga: bij yoga onderzoek ik en ‘overwin’ ik  belemmerende patronen in mijn bewegen en in mijn denken. Niet vanuit hardheid en wilskracht, maar vanuit nieuwsgierigheid en respect voor mijn lichaam. 

Yoga helpt me om balans te houden: balans tussen mijn baan als ecoloog en ontspanning in mijn vrije tijd, en balans tussen de wereld om me heen en mijn eigen zijn, wie ik ben. Met het geven van yogales hoop ik anderen te helpen om de balans in hun leven terug te vinden of om die te bewaren.

In april 2017 heb ik de Sivananda yoga-lerarenopleiding afgerond (200 uur). Deze Hatha yoga-opleiding is op traditionele Indiase leest geschoeid. Deze vorm van yoga legt de nadruk op de ademhaling en de afwisseling tussen in- en ontspanning. 

In 2019 heb ik het diploma voor Critical Alignment Yoga docent gehaald (500 uur) bij de Yoga lerarenopleiding Wageningen (Yoga met Selle). Deze moderne vorm van yoga heeft de focus op de uitlijning van de rug, een natuurlijke houding en het soepel maken van de gewrichten. Je leert je lichaam van binnenuit voelen en je mogelijkheden en je bewegingspatronen kennen en doorbreken.

In 2020 heb ik bij Gert van Leeuwen, grondlegger van Critical Alignment Yoga, de opleiding tot Critical Alignement Therapeut met succes afgerond. Bij deze opleiding heb ik geleerd hoe ik Critical Alignement yoga-oefeningen heel gericht in kan zetten bij mensen met rugklachten. 

Daarnaast volg ik regelmatig workshops die me nieuwe inzichten en inspiratie geven zoals de Yoga driedaagse Critical Alignment Yoga door Gert van Leeuwen, Amsterdam.